back

Запитуєте – відповідаємо


          Чи надається допомога по тимчасовій непрацездатності працівнику за час його хвороби, яка припала на період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження заробітної плати?


 Відповідно до частини 1 статті 30 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999


№ 1105– XIV матеріальне забезпечення та соціальні послуги за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності застрахованим особам, які працюють на умовах трудового договору , призначаються та надаються за основним місцем роботи .


           Згідно із частиною 1 статті 22 цього Закону допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати.


           У свою чергу пунктом 6 частини 1 статі 23 Закону № 1105 передбачено, що допомога по тимчасовій непрацездатності не надається за період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження заробітної плати, творчій відпустці, додатковій відпустці у зв’язку з навчанням.


           Таким чином, допомога по тимчасовій непрацездатності працівнику, за час його хвороби, яка припала на період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження заробітної плати, не надається.


                   За роз’ясненнями і консультаціями просимо звертатись за телефонами: у м. Мена –  2-14-08, 2-14-48 та у смт Сосниця – 2-36-72.


Менська міжрайонна виконавча дирекція  Чернігівського обласного відділення

Фонду  соціального страхування з тимчасової втрати працездатності
29 березня 2017
back