back

Прес-випуск Економічна активність населення Чернігівської області в I кварталі 2017 року



За даними вибіркового обстеження населення з питань економічної активності в І кварталі 2017 року економічно активними були
466,3 тис. жителів Чернігівської області. З них переважна більшість була зайнята економічною діяльністю, а решта – відповідно до методології Міжнародної організації  праці – класифікувалась як безробітні.

Кількість зайнятого населення області віком 15–70 років зросла порівняно з І кварталом минулого року майже на 2 тис. та становила в І кварталі 2017 року 410,3 тис. осіб. Рівень зайнятості населення цього віку збільшився за рік з 53,4% до 54%. Проте він був дещо нижче загальнодержавного показника . Найвищій рівень зайнятості серед осіб віком 15–70 років зафіксовано в м.Києві , найнижчий – у Волинській та в Тернопільській областях.

Не мали роботи та при цьому активно її шукали, намагались організувати власну справу та були готові приступити до роботи, тобто відносилися до безробітних, 56 тис. жителів області в працездатному віці. Рівень безробіття населення області цього віку перевищував аналогічний показник у цілому в Україні . Вищий, ніж на Чернігівщині, рівень безробіття населення працездатного віку спостерігався у Волинській, Донецькій, Кіровоградській, Луганській, Полтавській та Тернопільській областях.

 

Головне управління статистики у Чернігівській області

 
14 липня 2017
back