back

Прес-випуск: Споживання продуктів харчування населенням області у 2016 році



За розрахунками Державної служби статистики України в середньому у 2016 році пересічний чернігівець вжив 46 кг м’яса та м’ясних продуктів , 227 кг молока та молочних продуктів , 262 яйця , 109 кг хлібних продуктів , 167 кг картоплі , 172 кг овочів , 39 кг плодів та ягід , 9 кг риби та рибних продуктів , 11 кг олії , 36 кг цукру .

Порівняно з 2015р. споживання м’яса та олії майже не змінилося. Менше вживали чернігівці молока , хлібних продуктів, плодів, цукру ,  картоплі , яєць .  Показники споживання овочів та риби зросли на 2 кг.

За рівнем споживання  цукру Чернігівщина займає 4 місце в Україні, молока та молочних продуктів – 7, хлібних продуктів, картоплі, овочів – 9,  риби – 12, яєць – 15, олії – 17, плодів та ягід – 20, м’яса та м’ясних       продуктів – 21.

Калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини становила      2850 ккал при середній по Україні – 2742 ккал.

 

Головне управління статистики

у Чернігівській області

 
04 серпня 2017
back