За розрахунками Державної служби статистики України в середньому у 2016 році пересічний чернігівець вжив 46 кг м’яса та м’ясних продуктів , 227 кг молока та молочних продуктів , 262 яйця , 109 кг хлібних продуктів , 167 кг картоплі , 172 кг овочів , 39 кг плодів та ягід , 9 кг риби та рибних продуктів , 11 кг олії , 36 кг цукру .
Порівняно з 2015р. споживання м’яса та олії майже не змінилося. Менше вживали чернігівці молока , хлібних продуктів, плодів, цукру , картоплі , яєць . Показники споживання овочів та риби зросли на 2 кг.
За рівнем споживання цукру Чернігівщина займає 4 місце в Україні, молока та молочних продуктів – 7, хлібних продуктів, картоплі, овочів – 9, риби – 12, яєць – 15, олії – 17, плодів та ягід – 20, м’яса та м’ясних продуктів – 21.
Калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини становила 2850 ккал при середній по Україні – 2742 ккал.
Головне управління статистики
у Чернігівській області
04 серпня 2017