back

День народження рідного міста



23  вересня 2017 року Менська громада зустрічала гостей. День народження святкувала Мена.  Розваги були на різні смаки та вподобання. З 12 години розпочалися конкурси для дітей. Завдяки чернігівським аніматорам малеча дізналася, що наука може бути веселою, а фізичні та хімічні досліди  цікавими. Кожен бажаючий зміг поласувати смачним кулішем та запашним короваєм.

Були розваги і для душі. Так, народні майстри Менщини продемонстрували вироби з лози, була вишивка та гончарство. Кожен бажаючий міг завітати на майстер-клас від магазину-студії «Макошь».

Не залишила нікого байдужим і фотовиставка від Ольги Дем’яненко та колективу Менської районної бібліотеки «Мена в старих фотографіях до сучасності». А концертну програму розпочали виступи творчого колективу військово-музичного центру сухопутних військ Збройних сил України . Було багато українських та патріотичних пісень. Фіналом виступу став гімн держави, який під акомпанемент оркестру виконали всі присутні.

На сцені було багато гарних слів від гостей заходу. Наймолодші жителі Мени дивували рядками про рідне місто і все на фоні синьо-жовтих кульок та головного гасла заходу «Мена єднає».

Менська земля талантами багата. На святковому концерті це ще раз довели творчі колективи: «Осіннє золото», «Менщина», «Мелодія», «Фієста», «Калинонька»,  «Сюрприз», «Співоча пташка», «Домісольки» «Барвінок», «Веселий каблучок»,  «Перлина» ,  «Юність» та виконавці Олексій Бакута, Наталія Підлипська.

Усі бажаючі змогли взяти участь у конкурсі поезії про рідне місто, а господині позмагалися у вмінні готувати страви з картоплі. Переможцями і кращими поетами міста стали Григорій Степанюк та Ніколіна Примак. А найсмачнішу страву приготувала Валентина Саук.

Своїми піснями привітав Мену гурт  з м. Чернігів “Совершенно секретно”. Святковий вечір запам’ятався  феєричним та неповторним, завдяки  драйвовому виступу виконавця «ХАС», учаснику телевізійного проекту «Х-фактор», який на повну зарядив публіку.

А перлиною святкування став дивовижний витвір мистецтва від неперевершеного майстра гончарної справи Олега Луцука із Стольного. Жителі та гості  м. Мени  змогли на власні очі побачити рідну Мену у глиняній композиції, що породжена і загартована вогнем століть, горить і не згорає! Жодних оманливих спецефектів, тільки живий вогонь помножений на виліплену красу!!!

Менська міська рада, виконавчий комітет та міський голова щиро дякують усім, хто долучився до організації та проведення дня міста.

Ми дякуємо ДНЗ «Сонечко», ДНЗ ім. Гагаріна, ДНЗ «Дитяча академія»,   Менській районній гімназії та Менській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г. Шевченка. Світлані Шелудько, Дмитру Губенку, Сергію Крицькому, Жені Губенко, Кості Остапенку, Ані Гамениці, Олі Тапєха, Ткаченко Каті, Тані Варушичевій.  Тетяні Вишняк, Вікторії Царенко, Марині Лук'яненко.

Подяка за допомогу в організації та проведенні заходу Менській міській молодіжній раді та ГО «ГРОМ»,  колективам  Менської районної бібліотеки;, позашкільного комунального навчального закладу Менської районної СЮТ, Менського районного центру дитячої та юнацької творчості, всім учасникам виставки народних майстрів громади.

Подяка спонсорам: ТОВ «Нептун», ППКФ філія “Менський сир”, ТОВ «Мена-Авангард»; ФГ «Бутенко»; СТОВ «Олстас-льон»; ПрАТ «Менське племпідприємство»;  ТОВ «Успіх-Мена», ТОВ «Стольне-праця», ФОП «Солонар», магазину «Спутник», приватним підприємцям Івченко В., Розі В., Маринченку І.,  депутатам Менської міської ради Гайдукевичу В.В.,  Бутенку Р.О., Гнипу В.І., Грищенку В.К, Солонарю І.В., Чичкан Н.Г., Фесенку С.В, Остапенку В.П., Абрахімовій Н.М., народному депутату України О.В. Купрієнку, заступнику голови Чернігівської обласної ради  А.В. Дідуру, депутату Чернігівської обласної ради Д.Я. Блаушу.

Мена єднає! Любімо своє місто, свою громаду, свою країну!

Міський голова   Геннадій Примаков











































 



 









 



Фото з мережі Інтернет

 
27 вересня 2017
back