back

ПРО НОВЕ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ РЕАБІЛІТАЦІЇ ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ З 1 СІЧНЯ 2018 РОКУ

З 1 січня 2018 року змінюється система замовлення та розподілення путівок на відновлювальне лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.
Постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39 затверджено новий Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України , який дає право самостійного вибору застрахованою особою санаторно-курортного закладу.
Відшкодування витрат за надані послуги із реабілітаційного лікування в межах граничних розмірів витрат здійснюватиметься шляхом оплати цих послуг у формі безготівкового перерахування коштів санаторно-курортному закладу відповідно до тристороннього договору .
Застрахована особа має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу, клініки медичної науково-дослідної установи або жіночої консультації.
Термін лікування в реабілітаційному відділенні визначатиметься лікуючим лікарем та лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу, який є необхідним для відновлення здоров’я та працездатності, але не може перевищувати 24 дні.
За рахунок коштів Фонду застрахованим особам будуть надаватися послуги з реабілітаційного лікування згідно з наступним переліком профілів медичної реабілітації: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіо-пульмонарна реабілітація, медико-психологічна реабілітація учасників АТО, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, реабілітація при порушені перебігу вагітності , інша реабілітація.
Застрахована особа з порушенням перебігу вагітності може направлятися в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу безпосередньо із жіночої консультації.
Застрахована особа, яка брала безпосередню участь в антитерористичній операції має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за профілем медико-психологічна реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань.
Слід відмітити що путівки до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів надаються застрахованим особам безкоштовно, на весь період стаціонарного та реабілітаційного лікування застрахованій особі видається листок непрацездатності
Для отримання консультацій просимо звертатися:
м. Мена, вул. Троїцька, 5 А ;
Відділ соціальних послуг у Корюківському районі: м. Корюківка, вул. Вокзальна, 8а, ;
Представництво відділення у Сосницькому районі: смт Сосниця,
вул. Б.Хмельницького, 16, .

Менське відділення управління виконавчої
дирекції Фонду соціального страхування
України в Чернігівській області
24 листопада 2017
back