back

У місті Мена відбулися заходи з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років

У місті Мена відбувся мітинг- реквієм у зв’язку із 85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні. На даному заході були присутні представники органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади та громадськість.

Перед учасниками заходу виступили заступник міського голови Тетяна Вишняк та голова районної державної адміністрації Валерій Щукін.

«У XX столітті Україна пережила три голодомори: 1921-1923 рр., 1932-1933 рр., 1946-1947 рр., проте Голодомор 1932-33 рр. був наймасовішим і найжорстокішим Головною причиною Голодомору історики називають політику тоталітарного сталінського режиму щодо українців.

Вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам’ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося.

Бажаю, щоб на столі українців завжди був хліб і до хліба, щоб ніколи у наших дітей не бачити голодних очей, щоб дитинство їх було щасливим і ситим, щоб наші люди завжди мали достаток. І хай оберігає нас Господь від будь-якого лиха.»,- зазначив у своєму виступі заступник міського голови Тетяна Вишняк.

Після хвилини мовчання священнослужителі УПЦ КП отець Володимир та отець Марк провели панахиду за убієнними голодом.

По закінченню поминальної літії присутні поставили  свічки до пам’ятника жертвам Голодоморів в Україні. 
28 листопада 2017
back