back

ВИБІР ПРОФЕСІЙ - ВАЖЛИВИЙ КРОК У ДОРОСЛЕ ЖИТТЯ




Такою була тема профорієнтаційного заходу, який відбувся днями у Макошинській ЗОШ І-ІІІ ступенів для школярів, їх батьків та вчителів.

В ході проведення заходу фахівець Менського районного центру зайнятості Зоя Ганнущенко поінформували школярів про стан ринку праці, послуги служби зайнятості і професії, які користуються попитом у роботодавців, з навчальними закладами, де можна освоїти обраний фах. Діти з цікавістю спостерігали за демонстрацією слайдів та відеороликів профорієнтаційного спрямування.

Під час спілкування із педагогами та батьками школярів фахівець розповіла про профорієнтаційні послуги, що пропонує служба зайнятості: «дні відкритих дверей», акції «Випускник», профдіагностичне тестування, професіографічні екскурсії тощо. Всі ці послуги надають старшокласникам необхідну допомогу у професійному самовизначенні, допомагають зорієнтувати молодь на здобуття актуальних та високооплачуваних професій та спеціальностей, на які є і буде попит на ринку праці.

Вибір професії — це важливий крок у доросле життя. Знайти себе в світі професії – означає гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. І тут найважливіше — не схибити.


29 листопада 2017
back