back

У Мені відбулися заходи щодо вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС



14 грудня керівництво міста, району, громадськість, учасники ліквідації наслідків аварії поклали квіти до  пам’ятного знаку ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Зі словами подяки звернулись до чорнобильців заступник міського голови Тетяна Вишняк, голова районної ради Олександр Мисник,голова райдержадміністрації Валерій Щукін, голова районної організації Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля Валентин Зимницький.

Заступник міського голови Тетяна Вишняк  звернулась зі словами: «Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей що відали свої життя та здоров’я заради спасіння нашої землі від страшної техногенної аварії. Вклоняюся тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя та здоров'я перед рідною землею, унеможливив її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України та інших держав. Впевнена, що держава зробить все можливе, щоб Герої Чорнобиля відчували постійну увагу, підтримку і турботу держави, щоб були створені всі умови для їхньої соціальної і медичної реабілітації, вирішені всі життєво важливі питання від гідних розмірів пенсій до забезпечення достойних умов життя, сучасного медичного обслуговування. Щиросердно дякую чорнобильцям за їхній подвиг, бажаю здоров’я, благополуччя та довгих років життя».

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, хто ціною власного життя і здоров'я здолали страшну катастрофу ХХ століття. Настоятель Свято-Троїцького храму отець Василь відправив поминальну літію.

За мужність, самовідданість, виявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ліквідаторам були вручені Почесні грамоти.

Керівники міста та  району також поклали квіти до меморіальної дошки ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

 
14 грудня 2017
back