back

Про заміну вуличного освітлення в м. Мена



Заміна  системи вуличного освітлення покращить якість освітлення міста, його естетичний стан, матиме економічний та екологічний ефект.

Існуюча система вуличного освітлення у м. Мена на даний момент є фізично та морально застарілою. Саме тому проект реконструкції системи вуличного освітлення міста Мена передбачає встановлення новітніх світлодіодних світильників, які відповідають європейським стандартам якості, енергозбереження та безпеки.

Планується замінити існуючу систему з ртутними лампами та лампами розжарювання на світлодіодні. Виконання цього проекту дозволить місту Мена скоротити споживання енергії системою вуличного освітлення на 66% , а також суттєво зменшити щорічні викиди парникових газів .

На сьогодні - це один з найбільш масштабних проектів по реконструкції вуличного освітлення в Україні.

Високоякісне світлодіодне обладнання забезпечить надійність, безпеку руху водіїв і перехожих в пізній час доби, а також в місцях з поганою видимістю.

Світлодіодні світильники для освітлення вулиці, доріг відрізняються довговічністю, потужністю і високою ергономікою. Ці пристрої формують ідеальні умови для зовнішнього освітлення, скорочують витрати на електроенергію. Зручні у використанні, що спрощує обслуговування вуличного освітлення. При цьому передача кольору і яскравість світла значно перевищують аналогічні показники застарілих ртутних ламп та ламп розжарювання.

Головні переваги LED лампи вуличного освітлення:

 Ефективність. Світлодіодні світильники вуличного освітлення мають потужний світловий потік, який забезпечує чудову видимість навіть при складних природних умовах . Рівень потужності залишається на такому ж рівні протягом усього терміну експлуатації.

 Економічність. Світлодіодні лампи для вуличного освітлення призначені для щоденного використання. Тому навантаження на них дуже велике, що вимагає відповідних фінансових витрат. У порівнянні з традиційними світловими джерелами зовнішні LED світильники дозволяють економити до 82% електроенергії.

 Безпека. Світлотехніка не перевантажує електромережу, тому Ви можете забути про частий поточний чи капітальний ремонт вуличного освітлення. Завдяки алюмінієвому корпусу пристрої високостійкі до вібрацій та зовнішніх впливів.

Колір освітлення. Енергозберігаючі вуличні, дорожні лампи зовнішнього освітлення володіють оптимальними параметрами світловипромінювання. Формують яскравий білий світловий потік, який передає кольори саме такими, якими ми їх бачимо при денному світлі.

 Міцність. Мережі вуличного освітлення працюють в діапазоні температур -40 ...+50°С. Корпус не схильний до впливу згубних природних факторів, використовується в складних умовах.

 Довговічність. Термін використання світильників світлодіодних ламп становить гарантовано 50 000 год. Підключення пристроїв тільки в нічний період збільшує тривалість їх використання.

 Екологічність. Вуличні дорожні ліхтарі не потребують спеціальних умов утилізації, оскільки у їх виробництві не використовуються шкідливі речовини

Недоліком використання світлодіодних ламп є їх вартість. Якщо порівнювати з іншими лампами, то вона на порядок вище їх вартості. Але, якщо врахувати зекономлені гроші на оплату електроенергії, на обслуговування та утилізацію, то окупність такої лампи складе близько трьох-п’яти років.

Спеціаліст з комунікацій проекту  Крицький С.О.
30 січня 2018
back