back

Освітяни розглядали «Актуальні питання розвитку освіти Менської об’єднаної територіальної громади».

Exif_JPEG_420

08.02.2018 року відбулася нарада  керівників закладів освіти відділу освіти Менської  міської ради, на якій піднімались нагальні питання сьогодення. Тема зустрічі «Актуальні питання розвитку освіти Менської об’єднаної територіальної громади». В ході роботи обговорювалися ключові  засади впровадження реформи шкільної освіти на шляху реалізації Концепції Нової української школи. Основна увага акцентувалася на тих змінах, які чекають учнів, вчителів, адміністрації шкіл, батьків. Детально обговорювалося  питання підготовки вчителів початкових класів в умовах роботи Нової української школи та підвищення фахової майстерності педагогів, які навчатимуть учнів перших класів за новим Державним стандартом початкової загальної освіти у 2018/2019 навчальному році.

Провідний спеціаліст відділу освіти Лисиця С. В. доповіла про заходи щодо підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання учнів у 2018 році .

Актуальним питанням розвитку освітянської галузі є надання якісної освіти учасникам освітнього процесу, адже лише маючи гарні знання діти можуть претендувати на здобуття достойних результатів під час проведення різних етапів Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін і тому аналізувалися результати II етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних дисциплін 2017-2018 навчального року  методистом методичного кабінету Назаренко С. О.

Одним з найважливіших напрямів виховної роботи з дітьми та молоддю є превентивне виховання та профілактична робота з подолання злочинності серед неповнолітніх. Аналіз стану правопорушень серед підлітків дає підстави вважати подолання криміногенної ситуації в дитячому та молодіжному середовищі проблемою гострою та актуальною для суспільства. Про стан підліткової злочинності  й правопорушень у закладах  освіти об’єднаної територіальної громади та заходи щодо покращення право виховної роботи  висвітлила Литовченко О. О. методист методичного кабінету.

Сучасне наукове та навчально-методичне забезпечення модернізації змісту освіти дає можливість навчатись в будь-який час та в будь-якому місці. Про ефективність використання платформи «E-school» в освітньому процесі познайомила методист Олещенко А. О.
09 лютого 2018
back