back

Зустріч з обговорення питання щодо нововведення в законодавство з питань примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів

 

 



Сьогодні в Менській міській раді відбулася зустріч з начальником Менського районного сектору з питань пробації Володимиром Андрусь та начальником Менського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Євгенієм Міщенко. Мета зустрічі полягала в обговоренні питання щодо внесення змін до законодавства.

Як зазначив начальник Менського районного сектору з питань пробації Володимир Андрусь,  06.02.2018 року  набрав чинності Закон України  від 07 грудня 2017 року № 2234-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», яким передбачено адміністративне стягнення у виді суспільно корисних робіт.

Відтепер суспільно корисні роботи полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт, вид яких визначає орган місцевого самоврядування. Суспільно корисні роботи призначаються судом на термін від 120 до 240 годин не більше 8 годин на день, - неповнолітнім – не більше 2 годин.

Постанова суду про накладення адмінстягнення у виді даних робіт надсилається органу з питань пробації.

За виконання суспільно корисних робіт порушнику нараховується плата за виконану ним роботу. Оплата праці здійснюється погодинно  за фактично відпрацьований час.

Враховуючи вищевикладене, заступник міського голови Менської міської ради Тетяна Вишняк, начальник Менського районного сектору з питань пробації Володимир Андрусь та   начальник Менського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Євгеній Міщенко домовились про співпрацю у питанні виконання вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».
15 лютого 2018
back