back

Сьогодні відбулися сходи в селі Осьмаки



Сьогодні у с. Осьмаки відбувся схід жителів села у сільському будинку культури.

На зборах були присутні та звітували про роботу міський голова Геннадій Примаков, в.о. старости Осьмаківського старостинського округу Менської міської ОТГ Тетяна Савченко.

Міський голова  зазначив, що Менська міська рада, як орган місцевого самоврядування об’єднаної територіальної  громади почав діяти з 30 травня 2017 року. До кінця 2017 року всі бюджети сіл, селищ та міста виконуються окремо. З 01 січня 2018 року  відбувся перехід Менської міської ради на прямі міжбюджетні відносини і передача нових повноважень, також голова зазначив, що на 9 сесії Менської міської ради прийнята програма соціально-економічного розвитку Менської міської обєднаної  територіальної громади на 2018 рік, яка включає в себе: розвиток сільського господарства, туристичної галузі і т.д., ремонт доріг, створення сприятливого інвестиційного клімату, підвищення рівня свідомості населення, придбання та встановлення контейнерів для роздільного сміття, капітальний ремонт проїзної частини вул. Молодіжної, ремонт ДНЗ «Капітошка» та ін.

В свою чергу, Тетяна Савченко прозвітувала про свою роботу, як в.о. староста Осьмаківського округу, що було зроблено за 2017 рік та що планується зробити.

Також на звіті в.о. старости були присутні: спеціаліст із відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарії Управління Держпродспоживслужби в Менському районі Григорій Фесюн, який ознайомив жителів с. Осьмаки із проведенням профілактичних заходів від сказу, із нововведенними змінами у законодавстві щодо приймання молока, завідувач відділу  Держгеокадастру  у  Менському районі Чернігівської області В'ячеслав Кочубей, який проінформував, що незабаром відбудеться  інвентаризація земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів з метою їх передачі в Менську міську ОТГ, а також надав роз’яснення з питань приватизації земельних ділянок. Депутат 7 скликання Менської міської ради Сергій Фесенко надав роз’яснення з питання написання заяв та додання до них відповідних документів щодо надання земельних ділянок учасникам АТО.Старший дільничний офіцер Менського відділу поліції Головного Управління Національної поліції Анатолій Козир провів роз’яснювальну роботу із жителями с. Осьмаки щодо попередження правопорушень. Директор КП «Мена комункослуга» Роман Минець, проінформував яким чином буде здійснюватися благоустрій територіальних округів ОТГ, сортування та збирання сміття. Роман Минець, зазначив, що у комунальному підприємстві відкрилися додаткові ваканції – працівники по благоустрою, по кожному населеному пункті їх двоє, але вони не зможуть впоратися із прибиранням усього села. Перш за все потрібно починати із себе! Люди іноді засмічують сміттям територію не розуміючи того, який збиток вони наносять навколишньому середовищу.

Слід зазначити, що на звіті в.о. старости був присутній керівник ТОВ «Мена Авангард» Олексій Орел, який довів до відома громадян, що наразі за оренду пасовищ, сінокосів товариство з обмеженою відповідальності готове платити високий відсоток, а також безкоштовно переоформлювати спадщину.

Жителі с. Осьмаки задавали питання щодо ремонту доріг, приватизації земельних ділянок, передачі у користування земельних ділянок учасникам АТО, щодо прийому молока та інше. На всі вище перелічені питання жителям села були надані роз’яснення керівництвом Менської міської ОТГ.

 

 
14 березня 2018
back