back

Ефективніші разом!!!



У першому семінарі з популяризації енергоефективності Проекту «Модернізація системи вуличного освітлення в м. Мена» програми ЄС «Демонстраційні проекти Угоди мерів» ENI/2015/ 342-303, який відбувся 22 березня у Будинку культури, взяли участь більш ніж 40 представників органів влади, керівників комунальних підприємств, закладів освіти та культури.

Міський голова Геннадій Примаков, ознайомив присутніх про стан реалізації Проекту «Модернізація системи вуличного освітлення в м. Мена» програми ЄС «Демонстраційні проекти Угоди мерів», Заступник директора ДП “Київоблінвестбуд” Максим Жук доповів про новації законодавства у частині модернізації громадських будівель та першочергові вимоги щодо залучення додаткового фінансування через Фонд Регіонального розвитку та створений «Фонд Енергоефективності». Андрій Сухорябов, керівник Проекту «Модернізація системи вуличного освітлення в м. Мена», повідомив щодо інформаційно-комунікаційної частини Проекту, яка направлена на підвищення обізнаності громадськості про переваги та можливості співпраці для раціонального використання енергоносіїв, підвищення енергоефективності у громадських будівлях, зменшенні впливу на навколишнє середовище та підтримку місцевих ініціатив, особливо школярів та молоді.

Про можливість користуватися спеціальною програмою, яка передбачає надання цільових кредитів для утеплення свого помешкання розповіла керівник відділенням АТ “ОЩАДБАНК” Людмила Ілляшик.

Значна увага в дискусіях також була приділена обговоренню наявних бар’єрів та перешкод, з якими стикаються органи місцевої влади, керівники комунальних підприємств, закладів освіти та культури.

За проактивну позицію та ініціативність, енергоефективними сувенірами було відзначено Молодіжну раду та Макошинський заклад загальної середньої освіти. Сподіваємось на не менш активну діяльність всіх представників громади.

На найближчий час визначено міською владою визначено корткострокові пріоритети та цілі, зокрема:

Розробка та впровадження демонстраційних «мікропроектів» з енергоефективності у громадських будівлях;

Проведення навчальних семінарів для ознайомлення з сучасними концепціями та технологіями впровадження проектів з енергоефективності.

Підтримка дитячих та молодіжних ініціатив та створення належних умов для їх реалізації.

Проведення інформаційно-ознайомлювальної діяльності, спрямована на обмін знаннями та досвідом між працівниками органів місцевої влади, комунальних підприємств, закладів освіти та культури.

Підтримано ініціативу молодіжної ради щодо проведення заходу «День Європи», в рамках Троїцького ярмарку.

Окрім того дякуємо ініціативну молодь за пропозицію підтримати міжнародну ініціативу Година Землі, шляхом заміни ламп накалювання на більш енергоефективні.

Довідкова інформація:

За підтримки програми ЄС «Демонстраційні проекти Угоди мерів» , місто Мена взяло на себе добровільне зобов’язання про здійснення заходів зі скорочення споживання енергоресурсів у бюджетній сфері та відмовитись від закупівлі ламп розжарювання. Програмою ЄС підтримується впровадження проекту “Реконструкція вуличного освітлення в м. Мена”, яким передбачено впровадження системи ефективного управління освітленням та заміна 1072 ліхтарів.

Спеціаліст з комунікацій Сергій Крицький
23 березня 2018
back