back

Відбулися сходи у с. Садове



22 березня 2018 року  у Садовому старостинському окрузі Менської міської ОТГ відбулися сходи жителів  у приміщенні сільського клубу. На сході були присутні та звітували про роботу  в. о. старости Людмила Ковбаса та заступник міського голови Менської міської ради Тетяна Вишняк.

В.о. старости Садового старостинського округу Людмила Ковбаса прозвітувала про свою роботу, що було зроблено за 2017 рік та що планується зробити. В свою чергу, заступниця міського голови Тетяна Вишняк прозвітувала, що на 9 сесії Менської міської ради була прийнята програма соціально-економічного розвитку Менської міської ОТГ на 2018 рік та які заходи планується реалізувати згідно програми, а саме, забезпечення, виготовлення паспортів на полігони твердих побутових відходів, розчищування та обкошування всіх кладовищ на території села, придбання контейнерів для роздільного збору сміття, проведення капітального ремонту дорожнього покриття вулиць, про те, що Менською міською ОТГ створеий комунальний заклад «Менська місцева пожежна охорона» з 3-ома місцевими командами, що відтепер послуги з благоустрою населених пунктів буде здійснюватись КП «Менакомунпослуга» та КП «Макошинське», програмою передбачено виділення коштів на поховання померлих, надання матеріальної допомоги жителям громади, надання матеріальної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей та інше. На звіті виступив депутат Чернігівської обласної ради Микола Бутенко, який проінформував жителів про процеси децентралізації, також виступив голова Фермерського господарства «Бутенко» Олексій Бутенко, який зазначив, що наразі господарство за оренду часток паїв земельних ділянок сплачує хороший відсоток і надалі буде сплачувати, Фермерське господарство займається не тільки обробітком землі, але й тваринництвом, тому голова господарства запропонував  жителям  роботу. Також у ході сходів виступив Олександр Дубовик , який також постійно надає допомогу та переймається проблемами  села. Слово для виступу було надано заступнику начальника Управління Держпродспоживслужби в Менському районі Олександру Белашко, який провів роз’яснювальну роботу із жителями села Садове та Нові Броди щодо профілактики інфекційних хвороб та які заходи необхідно проводити.

Жителів цікавили в основному питання ремонту доріг, щодо транспортного сполучення, закриття Менської автостанції та відділення пошти в селі, щодо встановлення дитячого майданчику та щодо розвитку фізичного виховання на селі, на які жителі отримали роз’яснення.

Приємним завершенням сходів був концерт, організований працівниками культури Садового сільського клубу.

 

 
23 березня 2018
back