back

ВІДДІЛ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ТА ІНВЕСТИЦІЙ МЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Контактна інформація

Поштова адреса вул. Героїв АТО, 6 (каб.35),  м. Мена, 15600
Телефон:  (04644) 3-16-19
Електронна адреса: [email protected]

Графік роботи

День неділі Час роботи Перерва
Понеділок 0800 - 1700 1300 - 1400

Вівторок

0800 - 1700 1300 - 1400

Середа

0800 - 1700 1300 - 1400

Четвер

0800 - 1700 1300 - 1400

П'ятниця

0800 - 1700 1300 - 1400

Вихідні дні: субота та неділя

Керівництво відділу

Начальник відділу: 

Скороход Сергій Віталійович

 

Структура відділу

Прізвище, ім’я, по батькові Посада Службові телефони e_mail
Скороход Сергій Віталійович начальник відділу (04644) 3-16-19 [email protected]
Карпенко Тетяна Володимирівна головний спеціаліст (04644) 3-16-19 [email protected]
вакансія провідний спеціаліст (04644) 3-16-19  

 

Нормативні документи про відділ

1. Положення про відділ економічного розвитку та інвестицій Менської міської ради
2. Посадові обовязки працівників відділу
3.  

                                                                     ЗАВДАННЯ ТА ПОВНОВАЖЕННЯ ВІДДІЛУ

2.1. Основними завданнями Відділу є:

2.1.1. Реалізація повноважень виконавчого органу ради в сфері соціально-економічного розвитку громади, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та іншими нормативними актами.

2.1.2. Організація виконання стратегічних та поточних програм соціально-економічного та культурного розвитку громади.

2.1.3. Розробка проектів стратегії розвитку громади, програм соціально-економічного розвитку, інших планувальних документів у сфері своїх повноважень та подання їх на затвердження ради громади.

2.1.4. Сприяння залученню інвестицій у економіку громади.

2.1.5. Реалізація проектів співробітництва громад.

2.1.6. Забезпечення розвитку відносин громади з містами-побратимами (громадами-побратимами) з інших регіонів України та з інших держав.

2.1.7. Підготовка проектів для їх подання в Державний фонд регіонального розвитку, до програм та фондів, що реалізують міжнародну технічну допомогу в Україні.

ВІДДІЛ, ВІДПОВІДНО ДО ПОКЛАДЕНИХ НА НЬОГО ЗАВДАНЬ:

2.2.1. Розробляє прогнози комплексного економічного і соціального розвитку громади, сприяє створенню умов для ефективної роботи підприємств, установ, організацій, підприємців, що діють у громаді всіх форм власності.

2.2.2. Визначає основні напрямки інвестиційної політики в громаді, розробляє заходи, спрямовані на залучення внутрішніх та зовнішніх  інвестицій та кредитних ресурсів для розвитку економічного потенціалу громади.

2.2.3. Забезпечує виконання державної, регіональної та програми громади з питань розвитку малого бізнесу, регуляторної політики.

2.2.4. Забезпечує реалізацію державної тарифної політики.

2.2.5. Готує проекти актів міської ради, її виконавчих органів і міського голови, в т.ч. нормативно-правових актів, та проводить їх експертизу в межах повноважень відділу.

2.2.6. Здійснює розгляд звернень громадян та прийом громадян з питань, що відносяться до компетенції Відділу.

2.2.7. Забезпечує контроль за виконанням рішень ради громади, виконавчого комітету, розпоряджень голови громади з питань, що належать до компетенції Відділу.

2.2.8. Готує чи ініціює підготовку проектів розвитку громади для подання на отримання фінансування з Державного фонду регіонального розвитку, програм міжнародної технічної допомоги, подає пропозиції до проектів розвитку регіону під час їх підготовки.

2.2.9. Вживає заходів для забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку відповідної території, ефективного використання природних, трудових і фінансових ресурсів; 

2.2.10.  Сприяє громадським організаціям у підготовці документів для участі у міжнародних та вітчизняних конкурсах, проектах, грантових програмах, спрямованих на розвиток територіальної громади.

2.2.11. Здійснює розгляд проектів планів підприємств і організацій, які належать до комунальної власності територіальної громади, внесення до них зауважень і пропозицій.

2.2.12. Здійснює попередній розгляд планів використання природних ресурсів місцевого значення на відповідній території, вносить пропозицій щодо розміщення, спеціалізації та розвитку підприємств і організацій незалежно від форм власності, внесення у разі потреби до відповідних органів виконавчої влади пропозицій з цих питань;

2.2.13. Забезпечує подання до районних, обласних рад необхідних показників та внесення пропозицій до програм соціально-економічного та культурного розвитку відповідно районів і областей, а також до планів підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, розташованих на відповідній території, з питань, пов'язаних із соціально-економічним та культурним розвитком території, задоволенням потреб населення;

2.2.14. Розглядає питання щодо залучення на договірних засадах підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності до участі в комплексному соціально-економічному розвитку сіл, селища, міста, забезпечує координацію цієї роботи на території громади.

2.2.15. Розглядає питання щодо розміщення на договірних засадах замовлень на виробництво продукції, виконання робіт (послуг), необхідних для територіальної громади, на підприємствах, в установах та організаціях;

 2.2.16. Забезпечує здійснення державної регуляторної політики в межах та у спосіб, встановлені Законом України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності".

2.2.17. Забезпечує розгляд і узгодження планів підприємств, установ та організацій, що не належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, здійснення яких може викликати негативні соціальні, демографічні, екологічні та інші наслідки, підготовка до них висновків і внесення пропозицій до відповідних органів;

2.2.18. Розглядає питання щодо укладення і забезпечення виконання у встановленому законодавством порядку договорів з іноземними партнерами на придбання та реалізацію продукції, виконання робіт і надання послуг;

2.2.19. Забезпечує сприяння зовнішньоекономічним зв'язкам підприємств, установ та організацій, розташованих на відповідній території, незалежно від форм власності;

2.2.20. Здійснює сприяння у створенні на основі законодавства спільних з іноземними партнерами підприємств виробничої і соціальної інфраструктури та інших об'єктів; залучення іноземних інвестицій для створення робочих місць;

2.2.21. Організовує забезпечення на відповідній території в межах наданих повноважень реалізації міжнародних зобов'язань України.  

2.2.22. Забезпечує встановлення в порядку і межах, визначених законодавством, тарифів на побутові, комунальні (крім тарифів, які встановлюються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг), транспортні та інші послуги.

2.2.23. Здійснює відповідно до закону контроль за дотриманням цін і тарифів.

2.2.24. Забезпечує організацію місцевих ринків, ярмарків, сприяє розвитку всіх форм торгівлі.

2.2.25. Здійснює заходи щодо розширення та вдосконалення мережі підприємств торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, розвитку транспорту і зв'язку.

2.2.26. Здійснює контроль за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів.

2.2.27. Забезпечує встановлення за погодженням з власниками зручного для населення режиму роботи розташованих на відповідній території підприємств, установ та організацій сфери обслуговування незалежно від форм власності.

2.2.28. Спільно з іншими підрозділами та комунальними підприємствами, установами організовує проведення громадських та тимчасових робіт для осіб, зареєстрованих як безробітні, а також учнівської молоді у вільний від занять час на підприємствах, в установах та організаціях, що належать до комунальної власності.

2.2.29. Здійснює інші повноваження, покладені на Відділ відповідно до чинного законодавства.

 

03 січня 2019
back