back

Регіональний офіс «Зроблено в Україні»: консультації фахівців

Карина Подосінова, директорка ТОВ «Акаунт сервіс плюс», що спеціалізується на наданні бухгалтерських послуг, звернулася до регіонального офісу «Зроблено в Україні» за консультацією.

Її підприємство у 2022 році отримало мікрогрант на суму майже 150 тис. грн за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота». Завдяки отриманому гранту Карина працевлаштувала одного працівника і тепер цікавиться послугами служби зайнятості для бізнесу.

За словами фахівчині офісу, служба зайнятості співпрацює з роботодавцями в різних напрямах. Серед них: підбір кваліфікованих працівників на замовлення роботодавців; розміщення інформації про вакансії, зокрема на «Єдиному порталі вакансій»; організація професійного навчання зареєстрованих безробітних під конкретні робочі місця; підвищення конкурентоспроможності працівників шляхом отримання ваучера на навчання тощо. А ще служба зайнятості надає роботодавцям фінансову підтримку. Так, вони можуть отримати компенсаційні виплати за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці, внутрішньо переміщених осіб, безробітних на нові робочі місця, за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю, допомогу по частковому безробіттю.

Потрібна консультація щодо державних грантових програм чи інших послуг служби зайнятості для бізнесу, допомога в написанні бізнес-плану? Звертайтеся до регіонального офісу «Зроблено в Україні» (м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 40).

Чернігівський обласний центр зайнятості

02 липня 2024
back