back

За скільки днів до закінчення дії кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, користувач може повторно сформувати сертифікати за електронним запитом On-line або за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1»

Сектор реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадує, що користувач може повторно (дистанційно) сформувати сертифікати за електронним запитом On-line або за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1» не пізніше дня, що передує дню закінчення строку чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, отриманих від Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України (далі – Надавач).

З метою уникнення помилок при повторному (дистанційному) формуванні сертифікатів за електронним запитом рекомендуємо здійснювати дане формування за декілька днів до закінчення строку чинності сертифікатів.

 

Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом можна здійснити On-line на вебсайті Надавача за посиланням: Головна/«Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом»/ On-line (http://ca.tax.gov.ua/manage-certificates) або за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1».

 

Дистанційно  сформувати  нові сертифікати   зможуть лише  ті користувачі, які мають:
- чинні  сертифікати  (наприклад  до  закінчення  строку  чинності сертифікатів залишилося декілька днів);
- незмінні  реєстраційні  дані  (ПІБ, адреса  реєстрації  місця  проживання,  код ЄДРПОУ організації тощо);
- особистий ключ, доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.

Строк чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, отриманих від Надавача, становить 2 (два) роки з моменту їх формування.
 

Підстави для відмови у наданні кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів електронного підпису чи печатки

Сектор реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що відповідно до Регламенту КНЕДП ДПС України, адміністратор реєстрації приймає рішення про відмову в реєстрації у разі:

- відсутності документів, необхідних для ідентифікації та реєстрації;

- відсутності у заявника/відповідальної особи документів, які засвідчують її особу та повноваження;

- подання неналежно засвідчених копій документів;

- подання документів/копій документів, які мають підчистки, дописки, закреслені слова, інші незастережні виправлення, написи олівцем або мають пошкодження, внаслідок чого їх текст (фото) неможливо прочитати (розпізнати);

- невідповідності даних, що визначені в поданих документах, фактичним даним заявника;

- ненадання контактного номеру телефону та діючої електронної адреси;

- ненадання запитів на формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів заявником або відповідальною особою;

- відсутності захищених носіїв особистих ключів для генерації особистих ключів у заявника на момент реєстрації;

- з інших обґрунтованих підстав.

Як змінити пароль особистого ключа КЕП

 

Для зміни пароля особистого ключа необхідно:

1. Завантажити "засіб кваліфікованого електронного підпису чи печатки - "ІІТ Користувач ЦСК-1".".

2. У вкладці програми «Особистий ключ» обрати «Змінити пароль захисту особистого ключа».

3. У новому вікні необхідно вказати поточний пароль, нижче вказати (зазначити) новий пароль та ще раз його повторити. Далі натиснути кнопку «Змінити».

Варто зазначити, що пароль до особистого ключа змінюється лише для того кваліфікованого електронного підпису чи печатки, шлях до якого Ви вказували.

За наявності копій електронного ключа враховуйте, що пароль до них залишиться попередній.

 

Як отримати електронні довірчі послуги  неповнолітній особі

віком від 14 до 18 років

 

У зв'язку з набранням чинності Закону України від 01.12.2022 № 2801-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення укладення угоди між Україною та Європейським Союзом про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементації законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації», було внесено зміни, зокрема, до статті 32 Цивільного кодексу України щодо самостійного укладання договору про отримання електронних довірчих послуг неповнолітніми особами.

 

 

Враховуючи викладене, особи віком від чотирнадцяти до вісімнадцяти років (неповнолітні особи) мають право самостійно, без згоди батьків чи опікунів отримувати кваліфіковані електронні довірчі послуги у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби.

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

14 червня 2024
back