back

Сьогодня наша громада вшановує світлу пам'ять Михайла ТЕРЕЩЕНКА

 Український народ як одне єдине ціле стоїть на захисті своєї країни. Солдати української армії щоденно віддають життя за кожного з нас. Багато з них, нажаль, вже ніколи не повернуться додому.

ТЕРЕЩЕНКО Михайло Григорович народився 5 квітня 1972 року в селі Костирів Сосницького району Чернігівської області. В 1973 році сім'я переїхала на проживання до міста Мена.

 Михайло зростав в багатодітній родині де було п'ятеро дітей, він був другою дитиною в сім'ї.

Закінчив вісім класів Менської школи імені Тараса Шевченка. Потім  Чернігівський ліцй залізничного транспорту за спеціальністю бригадир-монтажник залізничних колій. Після закінчення працював на залізниці  в Мені. Відслужив строкову службу в армії.

 В 1995 році переїхав працювати до  міста Київ, одружився, став щасливим татом.

 Зі слів рідних Михайло завжди був патріотом, з юних років  брав участь в багатьох мітингах за вільну Україну. Тому не вагаючись в 2014 році пішов добровольцем до Національної Гвардії, де прослужив два роки. Був безпосереднім учасником  АТО в складі полку "Азов".

З перших днів повномасштабного вторгнення росії на Україну, Михайло пішов її боронити, 26 лютого 2022 року прибув до батальйону ім. Генерала Кульчицького і став на захист столиці. Після звільнення Київщини продовжував військову службу на Донецькому напрямку.

Михайло дуже любив та турбувався про дружину та сина. Зростаючи в багатодітній родині він дуже цінував сімейні стосунки, його велика родина завжди відчувала від Михайла підтримку та допомогу.  

Загинув старший сержант Михайло Терещенко 1 червня 2022 року в населеному пункті Ярова, Донецької області. Похований на Київському кладовищі «Лісове».

В знак вшанування пам'яті Михайла на місці загибелі Героя побратими поставили пам'ятник.

 Нагороджений Орденом “За мужність” ІІІ ступеня, медаллю “За жертовність і любов до України”, Відзнакою президента України “За участь в АТО”, Орденом святого великомученика Юрія Переможця за участь в антитерористичній операції.

Війна і смерть невблаганні. На жаль, у найважчі роки боротьби вони забирають найкращих. 

Вічна слава полеглим Героям!

Пам'ятаємо кожного.

 

 
 
 
 
31 травня 2024
back