back

Сьогодні на Алеї Героїв вшанували пам'ять Олександра Євгеновича ЧУФІЦЬКОГО, який віддав своє життя за нашу Україну, за її честь, свободу і незалежність.

Народився Олександр в м. Костянтинівка Донецької області У 1992 році проходив строкову службу в лавах ЗСУ. Після служби в армії здобув юридичну освіту і став правоохоронцем. Під час другої хвилі мобілізації, у травні 2014 року, був призваний Коломийським військовим комісаріатом захищати територіальну цілісність України. В 2015 році брав участь у боях за Дебальцево, де під час одного з тяжких боїв отримав поранення, але напружена ситуація на фронті і доля побратимів були для Олександра важливішими власного здоров′я, і він принципово покинув лікування та повернувся на передову.

11 червня 2016 року під час важких боїв на передовій отримав тяжке мінно-вибухове поранення біля шахти Бутівка. Почалося довготривале лікування. Олександр Євгенович переніс 15 операцій для відновлення функцій руки, проте поліпшення майже не відбулося. Помер 27 травня 2019 року внаслідок перенесеного інсульту. Похований  на центральному кладовищі нашого міста. Йому було 45 років. Залишилися дружина та двоє синів.

 Нагороджений:  в 2015 році начальником Генерального штабу, Головнокомандувачем ЗСУ почесним нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» III ступеня, 2016 року нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» – II ступеня, нагороджений Президентом України медаллю «Захиснику Вітчизни», 2015 року Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом нагороджений медаллю «За жертовність і любов до України».  2016 року нагороджений почесною відзнакою Івано Франківської ОДА та обласної ради «За бойову звитягу».

Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас!

 

 
 

 

27 травня 2024
back