back

Як служба зайнятості допомагає жінкам знайти роботу?

Про це розповіла директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник на відкритті центру бізнес-консультування в Чернігові.

За її словами, наразі на Чернігівщині на зареєстрованому ринку праці переважають жінки. Так, протягом січня-квітня 2024 року в області статус безробітного мали 7990 громадян, серед яких 6341 жінка. За направленням служби зайнятості працевлаштовано 1451 особу, з яких 1116 жінок; скеровано на професійне навчання 332 особи, з яких 300 жінок; залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру 61 особу, з яких 53 жінки; з виданих понад 4-х тисяч направлень на суспільно корисні роботи майже половина – це були направлення жінкам. Крім того, у січні-квітні 2024 року обласною службою зайнятості видано 167 ваучерів на навчання для підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці,серед отримувачів 127 жінок. Ще маємо 51 переможця за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» та 5 - за програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей», з яких більшість також жінки.

Після започаткування власної справи людина може скористатися послугами служби зайнятості вже в якості роботодавця. Фахівці служби допоможуть підібрати кадри, в тому числі й шляхом організації професійної підготовки безробітних, запропонують низку компенсаційних програм тощо.

«Отже, у службі зайнятості є достатньо механізмів для повернення громадян до праці, для цього ми пропонуємо своїм клієнтам (як чоловікам, так і жінкам) дієві послуги, програми та зручні сервіси, якими можна скористатися, зокрема й онлайн, або звернувшись до найближчого центру зайнятості чи регіонального офісу «Зроблено в Україні», що діє на базі обласного центру зайнятості. Щодо останнього, то там можна отримати інформацію про державні програми підтримки бізнесу; консультації з питань започаткування та ведення власної справи, подачі заявок на гранти або кредити; допомогу з оформлення документів та складання бізнес-плану», - сказала Людмила Ключник.

Чернігівський обласний центр зайнятості

14 травня 2024
back