back

Пам'яті Максима Головатого

Менська громада вшановала світлу пам’ять МАКСИМА ГОЛОВАТОГО, нашого земляка, зовсім молодого юнака і разом з тим відважного воїна, ГЕРОЯ, який загинув під час оборони Дебальцівського плацдарму від російських окупантів.

Народився Максим 23 лютого 1992 року у місті Мена, тут закінчив школу імені Т.Г. Шевченка, у 2012 році - Чернігівський професійний будівельний ліцей. Проходив строкову військову службу у складі 36-ї окремої бригади берегової оборони Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Працював робітником на Товаристві з обмеженою відповідальністю «Мена ПАК» міста Мена.

28 квітня 2014 року мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив у 13-му батальйоні територіальної оборони Чернігівської області Збройних Сил України. З травня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Сержант, командир відділення 13-го окремого мотопіхотного батальйону «Чернігів-1». Взимку зі своїм підрозділом до останнього обороняв місто Дебальцеве від російських загарбників.

18 лютого 2015 року сержант Головатий загинув від снайперського вогню під час відходу українських військ з міста Дебальцеве Донецької області. Вважався зниклим безвісти з 18 лютого, у квітні тіло Максима упізнали серед загиблих.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Ми пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. Вічна шана та вічна пам'ять Герою.

 

 
 
 

 

19 лютого 2024
back