back

Ринок праці мовою цифр

Протягом січня-листопада поточного року на обліку в службі зайнятості перебували та отримували послуги 16,5 тис. безробітних громадян, переважну більшість з яких  охоплено активними програмами сприяння зайнятості.

Зокрема, 5,1 тис. безробітних працевлаштовано, 649 – скеровано на професійне навчання, 410 – залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 7,8 тис. направлень видано для участі у суспільно корисних роботах в умовах воєнного стану.

Крім того, службою зайнятості видано 363 ваучери на навчання громадянам, не зареєстрованим у службі зайнятості, для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

Державна служба зайнятості є виконавцем 2-х грантових програм у рамках урядового проєкту «єРобота», за якими можна отримати фінансову підтримку на започаткування або розвиток бізнесу. Так, у поточному році в області маємо 146 переможців за програмою «Власна справа» та 3-х за програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей».

Станом на 1 грудня в області налічувалось 3,9 тис. офіційних безробітних, яким служба зайнятості могла запропонувати 786 вакансій. Тобто, на кожне вільне робоче місце в області претендує 5 осіб.

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram

12 грудня 2023
back