back

На Чернігівщині продовжує працювати «Армія відновлення»

У рамках цієї урядової програми служба зайнятості залучає безробітних до праці на Перемогу. Силами безробітних, скерованих на суспільно корисні роботи, облаштовуються укриття цивільного захисту, зводяться фортифікаційні споруди, розбираються завали, здійснюються ремонтно-відновлювальні роботи. Також безробітні заготовляють дрова, плетуть маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки, готують сухпайки для військових.

Загалом у поточному році службою зайнятості видано понад 8 тис. направлень на такі роботи. Відтак у нашій області діє одна з найбільших у країні «Армій відновлення».

Праця безробітних, а віднедавна і внутрішньо переміщених осіб, які не мають статусу безробітного, оплачується з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Видатки на ці цілі у поточному році склали  39,2 млн грн.

Важливо знати, що оплата праці за відпрацьований повний місяць не може бути менше мінімальної заробітної плати (6700 грн) та не може перевищувати півтори мінімалки, а це на сьогодні  - 10 050 грн.

Бажаєте й ви вступити до лав «Армії відновлення»? Звертайтеся до структурного підрозділу обласної служби зайнятості, зручного для вашого відвідування, або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram

Пресслужба обласного центру зайнятості

07 грудня 2023
back