back

Кабмін затвердив експеримент з профнавчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю

Інформуємо, що служба зайнятості реалізує експеримент з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2023 № 984. Дія Порядку, що затверджений постановою, поширюється на учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні.

Проєкт спрямований на підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, а також сприятиме подальшому працевлаштуванню ветеранів війни та осіб з інвалідністю, яку вони отримали під час війни. Координуватиме експериментальний проєкт Мінекономіки та Державний центр зайнятості – в межах системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя, яку в Україні впроваджує Мінветеранів.

Відповідно до Порядку, учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни зможуть проходити як первинну професійну підготовку, так і перепідготовку, або підвищити кваліфікацію.

Крім того, особам, які навчатимуться не за місцем проживання, а також особам, які супроводжуватимуть особу з інвалідністю внаслідок війни І групи, передбачено компенсацію витрат на проїзд до місця навчання та у зворотньому напрямку, а також надання місця проживання на період навчання.

Фінансування професійного навчання та пов’язаних із ним витрат під час реалізації експериментального проєкту буде здійснюватися за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

За детальнішою інформацією звертайтеся до Менського відділу Корюківської філії Чернігівського ОЦЗ за телефоном (0462) 976286.

21 листопада 2023
back