back

Менська громада вшановала пам'ять Сергія Лавського

Сьогодні на Алеї Героїв у місті Мена після Загальнонаціональної хвилини мовчання вшанували пам’ять воїна Збройних Сил України Сергія Лавського, який загинув рік тому на Донеччині, захищаючи Україну від російського агресора.

Сергій Петрович Лавський народився 6 червня 1981  в с. Куковичі на Менщині. Тут навчався в місцевій загальноосвітній школі, після завершення навчання працював трактористом та комбайнером у колгоспі.

З 1999 по 2001 роки проходив строкову військову службу у лавах Збройних Сил України, а у 2014-2015 роках у складі 1-ї окремої танкової Сіверської бригади захищав територіальну цілісність та недоторканість України на східних кордонах. У 2018-му році Сергій підписав контракт і залишився служити у бригаді до січня 2022 року.

З початком повномасштабної війни добровільно повернуся до лав захисників, та у складі 1-ї танкової Сіверської бригади вирушив на оборону Батьківщини.

18 листопада 2022 року під час виконання чергового бойового завдання в районі населеного пункту Времівка на Донеччині молодший сержант Лавський Сергій потрапив під ворожий обстріл та отримав поранення. На жаль, врятувати воїна не вдалося.

Вічна слава та пам’ять Героям, які загинули за наше мирне життя, за свободу, цілісність та єдність нашої держави! Пам’ятаємо кожного.

 

 
 
 
 
18 листопада 2023
back