back

«Армія відновлення» на Чернігівщині: робота є завжди

Бути корисними для ЗСУ наразі прагнуть на Варвинщині. У селі Журавка безробітні жінки, яких служба зайнятості долучила до «Армії відновлення», плетуть маскувальні сітки. Працюють вже не перший місяць. Потреба в цій продукції велика, адже війна триває, а маскувальні сітки легко псуються і горять при обстрілах.

Загалом цього року на роботи з плетіння маскувальних сіток обласна служба зайнятості видала понад 500 направлень безробітним громадянам у 17 територіальних громадах області, найбільше – у Чернігівській, Борзнянській та Куликівській.

Крім плетіння маскувальних сіток, безробітні «Армії відновлення» зводять фортифікаційні та захисні споруди, приводять у належний стан об’єкти цивільного захисту населення (бомбосховища, укриття), розбирають завали, ремонтують приміщення, постраждалі внаслідок бойових дій, заготовляють дрова для бюджетних установ та населення, розфасовують гуманітарну допомогу, допомагають готувати їжу для військових, зокрема сухпайки, виготовляють окопні свічки для потреб ЗСУ, чергують у пунктах незламності, надають соціальні послуги населенню. Таким чином безробітні мають роботу, а в області виконуються заходи, що потрібні для посилення обороноздатності чи відбудови країни.

Загалом  цього року на Чернігівщині службою зайнятості видано понад 7 тис. направлень на суспільно корисні роботи. Вони проводяться в 52 з 57 територіальних громадах регіону. За кількістю безробітних, залучених до «Армії відновлення», наша область перебуває в п’ятірці лідерів серед регіонів України.

Така робота для учасників не безкоштовна. З безробітними укладається строковий трудовий договір, і вони за свою працю отримують заробітну плату більшу, ніж середній розмір допомоги по безробіттю. Наразі оплата праці за відпрацьований повний місяць не може бути менше мінімальної заробітної плати (на сьогодні 6700 грн) та не може перевищувати півтори мінімалки, а це - 10 050 грн.

За додатковою інформацією звертайтеся до будь-якого підрозділу Чернігівського обласного центру зайнятості (адреси та контакти тут ) або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram

Чернігівський обласний центр зайнятості

17 листопада 2023
back