back

Сьогодні на Алеї Героїв у місті Мена зібрались родини загиблих воїнів, представники органів місцевого самоврядування, військові, щоб виявити свою повагу, вдячність та в глибокій скорботі схилити голови перед пам’яттю Героя - нашого земляка Валентина Чичкана, який загинув 23 вересня 2022 року в місті Ізюмі на Харківщині.

Валентин Чичкан народився 29 квітня 2002 року в селі Ліски. Закінчив місцеву школу, а потім Мринський професійний ліцей за фахом електрик. В мирному житті Валентин  любив займатися спортом: бігав, підтягувався, катався на лижах взимку, плавав літом, займався велосипедним спортом, але найбільше любив футбол. До війни працював по спеціальності в ТОВ «Мена - Авангард».

Валентина завжди характеризували позитивно:  працелюбний, добрий, скромний, чемний, шанобливо ставився до батьків, користувався повагою серед друзів. Йому були притаманні цілеспрямованість, наполегливість, висока працездатність, ініціативність, порядність, професіоналізм і відповідальність. А ще він був морально стійким, витриманим, розсудливим і чуйним. В селі хлопця поважали і любили.

 З початком війни Валентин декілька разів ходив до військкомату , але отримував відмову та пораду почекати і врешті був мобілізований до лав ЗСУ, служив сапером. Валентин Чичкан був вірним присязі, завжди проявляв стійкість і мужність. Він боровся за мир на українській землі, за спокій  у рідній домівці, за безпеку родини. Та 23 вересня, виконуючи розмінування міста Ізюм, загинув прикривши собою побратимів.

Клята війна відібрала найдорожче - молоде життя. В одну мить не стало рідної кровинки, не стало сина у матері, найкращого брата, турботливого племінника, не стало частини серця у кожного члена родини.

Вічна слава та пам’ять Героям, які загинули за наше мирне життя, за свободу, цілісність та єдність нашої держави! Пам’ятаємо кожного.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

22 вересня 2023
back