back

Ухвалені рішення за програмами надання грантів

Визначено чергових переможців урядової програми "Власна справа", та "Грант для ветеранів та їх подружжя", які подавали заяви на отримання мікрогрантів у період з 17 по 30 липня поточного року, з урахуванням доопрацьованих заяв, поданих у попередні періоди.

 Враховуючи подання значної кількості заяв на отримання мікрогрантів, поданих в межах одного  періоду, що значно перевищують законодавчо встановлений розмір фінансування даної програми, Державним центром зайнятості відповідно до абзацу другого пункту 18 Порядку було вирішено розглядати заявки за програмою "Власна справа", з урахуванням ранжування по кількості балів заяв, поданих в один період, по яких відсутні підстави для відмови в наданні мікрогранту. Прийняття рішення по таких заявах буде здійснюватись у наступних періодах, в межах кінцевого строку, без повторного їх оцінювання.

Файл з переліками номерів заяв, які набрали найбільшу сукупну кількість балів та по яких перенесено прийняття рішення за програмою "Власна справа", можна завантажити тут

За результатами розгляду було ухвалено 320 позитивних рішень на загальну суму більше 76 млн грн. Передбачається, що отримувачі створять майже 700 нових робочих місць. Серед регіонів з найбільшою кількостю схвалених заявок у цього разу в лідерах Львівська (17%), Київська та Рівненська (7%), Житомирська (6%) області. Переможці  здійснюють або планують розпочати свою господарську діяльність переважно в таких видах діяльності: гуртова/роздрібна торгівля та ремонт автотранспорту (36%), переробна промисловість (18%), тимчасове розміщення й організація харчування (13%), надання інших видів послуг (8%), охорона здоров'я та надання соціальної допомоги (7%). Майже 87% отримувачів вже мають працюючий бізнес, із них фізичні особи-підприємці складають майже 76%, а юридичні особи - більше 11%. Більшість фізичних осіб та ФОП, а це майже 55%, становлять жінки. Мають досвід роботи більше 1 року  - 64% грантоотримувачів, до 1 року - 21%. Майже 79% отримувачів мають вищу освіту, 10% - середню спеціальну (технікум, коледж). Всього, з початку року ухвалено вже більше 3,7 тисяч рішень на суму понад 888 млн грн, що передбачає створення більше 8,1 тисяч нових робочих місць. 

Перелік ухвалених рішень за програмою "Грант для ветеранів та їх подружжя", можна завантажити тут.  Щодо результатів, то цього разу було ухвалено 17 позитивних рішень, що передбачає створення майже 30 нових робочих місць. 83% отримувачів є учасниками бойових дій, 53% з них мають вищу освіту, майже 65% з них є діючими підприємцями. 

Нагадуємо, що подати заявку по будь-якій програмі урядового проєкту єРобота можна до 19 листопада 2023 року через портал Дія. З інформацією про урядову програму для ветеранів та їх подружжя, можна ознайомитись на нашому порталі у розділі "Грант для ветеранів". Єдина умова програм - це створення нових робочих місць, що сприятиме відновленню економіки України. 

21 серпня 2023
back