back

Інформаційне повідомлення про результати проведення  публічних обговорень проєкту рішення Менської міської ради щодо ліквідації  філії закладу освіти

Керуючись рішенням 5 сесії Менської міської ради 8 скликання від 06 травня 2021 року №226 «Про затвердження Тимчасового положення про порядок залучення громадськості до вирішення питань місцевого значення у Менській міській територіальній громаді», на виконання розпорядження Менської міської ради від 17 квітня 2023 року №151 «Про проведення публічних обговорень проєкту рішення міської ради щодо ліквідації філії закладу загальної середньої освіти Менської міської ради» та з метою забезпечення участі громадськості у вирішенні питань місцевого значення, залучення до процесу формування в громаді спроможньої освітньої мережі та створення умов для якісної освіти було проведено публічне обговорення проєкту рішення міської ради «Про припинення шляхом ліквідації структурного підрозділу закладу освіти – Куковицька філія І ступеня Опорного закладу Менська гімназія Менської міської ради», оприлюдненого на офіційному сайті Менської міської ради (https://mena.cg.gov.ua/) в березні 2023 року.

Публічне обговорення проєкту рішення міської ради «Про припинення шляхом ліквідації структурного підрозділу закладу освіти – Куковицька філія І ступеня Опорного закладу Менська гімназія Менської міської ради» проведено у формі:

- прийому пропозицій, зауважень та рекомендацій, які можна було надавати за адресою вул. Героїв АТО,6, каб. 43-44 або надсилати на електронну пошту Відділу освіти Менської міської ради [email protected]; розпорядженням міського голови визначено контактний телефон та контактну особу з якою можна було контактувати з питань надання зауважень, пропозицій. За період з 16.05.2023 до 23.05.2023 включно на зазначену електронну пошту та за вказаною адресою пропозиції, зауваження та рекомендації не надходили; в телефонному  режимі питання врегульовувалися в робочому порядку.

- громадське обговорення було проведено 23 травня 2023 року о 15-00 год. за адресою с.Куковичі, вул.1 Травня,34, в приміщенні Куковицької філії І ступеня Опорного закладу Менська гімназія Менської міської ради.

        Реєстрація учасників громадських обговорень проводилася на підставі паспорта громадянина України.

Згідно реєстру осіб на громадському обговоренні були присутні: 18 (вісімнадцять) осіб, що зареєструвалися для участі в громадському обговоренні - жителі с.Куковичі на чолі зі в.о. старости Куковицького старостинського округу (Попок С.М.), працівники Куковицької філії І ступеня Опорного закладу Менська гімназія Менської міської ради, 2 (два) представники відділу освіти Менської міської ради - (Лук’яненко І.Ф. – начальник Відділу освіти Менської міської ради, Гречуха Л.А. – головний спеціаліст), перший заступник міського голови (Небера О.Л.), заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Прищепа В.В.), директор Опорного закладу Менська гімназія Менської міської ради (Хоменко Т.О.), як запрошені особи.

Настрій громадськості повністю повторював позицію трудового колективу філії закладу освіти, яка планується до ліквідації. Присутні на громадських обговореннях жителі села усвідомлювали, що дітей в школі дуже мало. Хвилювались за майбутнє своїх дітей, за майбутнє будівлі закладу в цілому.

Цікавило питання: працевлаштування педагогічних працівників та непедагогічних працівників; безпекового характеру, а саме - наявність укриттів; алгоритму дій в закладі, в разі оголошення сигналу повітряної тривоги; яким чином здійснюється підвіз дітей, якщо оголошено повітряну тривогу; на скільки місць розраховані укриття; чи матимуть можливість діти відвідувати заклади позашкільної освіти тощо.

Загалом під час спілкування вдалося досягти спільної мови, конструктивно вирішувати робочі проблемні питання. 

Реєстр осіб, присутніх на громадських обговореннях, та Протоколи знаходяться у Відділі освіти Менської міської ради.

30 квітня 2023 року

01 червня 2023
back