back

Менська громада пам’ятає і шанує…

Найвищою нагородою тих, хто уцілів, -  є життя, а для загиблих – пам'ять.

Сьогодні у с. Семенівка відбулися меморіальні заходи по вшануванню пам’яті Станіслава Патютка, який загинув рік тому захищаючи рідну Чернігівщину від російського вторгнення.

Біля місця поховання захисника зібралися рідні та близькі Станіслава, односельці, представники органів місцевого самоврядування, військовики. Покладеними квітами та хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Станіслава Патютка та всіх воїнів, які навічно стали янголами.

 Сумно від того небеса забирають найкращих, цвіт української землі.

Горять свічки, як болючий щем про наших героїв.

Вічна їм пам’ять і слава. Пам’ятаємо кожного!

Станіслав Станіславович Патютко народився 4 березня 1979 року в м. Мена. Навчався у Менській гімназії, де закінчив 1-й клас, далі навчався в рідній Семенівці, середню освіту здобув у Стольненській школі. Після служби в армії  успішно закінчив Чернігівський педуніверситет. Займався спортом, виборював призові місця. Неодноразовий призер обласних та всеукраїнських змагань з гирьового спорту та пауерліфтингу.

Служив у Державному прикордонному загоні. У 2016 році був призначений на офіцерську посаду та отримав первинне офіцерське звання молодший лейтенант. Станом на березень 2022 року обіймав посаду заступника начальника відділення інспекторів прикордонної служби з персоналу. Наполегливий, цілеспрямований, надійний товариш та вправний керівник.  Для матері був люблячим і турботливим сином.   

28 березня 2022 року під час оборони міста Чернігів в ході чергового артилерійського обстрілу прикордонник дістав поранення, несумісні з життям. Поховали Станіслава у селі Семенівка Менського району Чернігівської області. У Станіслава залишилися мати та сестра. Наказом Голови ДПСУ Патютку Станіславу Станіславовичу присвоєно чергове військове звання «капітан». 21 червня 2022 року Указом Президента України №431/2022 капітана Патютка Станіслава Станіславовича нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно). Його ім’ям названа вулиця в рідному селі. 

 
 
 
 
 
 
28 березня 2023
back