back

У Менській громаді вшанували воїнів-афганців

З кожним роком все далі і далі в історію відходять події XX століття. Та серед них незабутніми для багатьох тисяч громадян України залишається участь у локальних військових конфліктах за кордоном своєї держави. Найбільш масштабною, тривалою та трагічною була війна в Афганістані, яка залишила невиліковну рану у серцях тих, хто брав участь у бойових діях, хто втратив друзів, синів чи батьків.

Сьогодні з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-ї річниці виведення військ  колишнього СРСР з Республіки Афганістан у м. Мена відбулось покладання квітів до пам’ятного знака воїнам-афганцям.

         Під час зустрічі з представниками місцевої спілки ветеранів Афганістану, яка пройшла у Менській публічній бібліотеці, перший заступник міського голови Олег Небера подякував присутнім за внесок, який зробили воїни-афганці у військово-патріотичне виховання молоді, розвиток ветеранського руху, а головне – за активну участь у створенні та діяльності місцевої самооборони в перші дні нападу російського агресора на Україну та у охороні громадського порядку на території нашої громади. А також всім тим, хто своєю ратною працею забезпечує відсіч окупантам та активно допомагає в обороні нашої держави.

         Принагідно були вручені відзнаки Менської міської ради та Спілки ветеранів Афганістану.

Пам’ять усіх загиблих від військових дій учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

15 лютого 2023
back