back

Продовжується програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота»

Вона передбачає надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу. Прийом документів по першій хвилі стартував 1 лютого і триватиме по 12 лютого. Загалом у 2023 році передбачено 20 хвиль.

За цією програмою можна отримати від 50 до 250 тис грн. в залежності від кількості створених робочих місць: одне робоче місце – до 150 тис. грн, два і більше - 250 тис. грн.

Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, які не мають досвіду підприємницької діяльності. Для цього потрібно подати заяву та свій бізнес-план через портал Дія https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu. Далі «Ощадбанк» проводить оцінку ділової репутації заявника. У разі його позитивного рішення, обласний центр зайнятості розглядає бізнес-план та проводить онлайн-співбесіду з претендентом на мікрогрант. Остаточне рішення щодо надання коштів чи відхилення пропозицій ухвалює Державний центр зайнятості.

За грантові кошти можна придбати обладнання, закупити ліцензійне програмне забезпечення, свійських тварин та птицю, саджанці та посівний матеріал, товари та послуги, сировину та матеріали, пов’язані з реалізацією бізнес-плану, оплатити послуги маркетингу та реклами, оренду тощо. Повернення коштів передбачається шляхом сплати податків і зборів, зокрема за працевлаштованих осіб.

Нагадаємо: торік на Чернігівщині прийнято 81 позитивне рішення про надання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу в рамках програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота». Сума грантових коштів становить понад 19 млн грн. Завдяки реалізації цієї програми в області буде створено майже 180 нових робочих місць. Умови надання мікрогранту - на офіційному сайті «єРобота» https://erobota.diia.gov.ua/ 

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Найактуальніша інформація на наших:

- Фейсбук-сторінці: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064567667539

- на сайті Чернігівського обласного центру зайнятості: https://chg.dcz.gov.ua/

 

07 лютого 2023
back