back

Середній розмір декретних допомог від Фонду зріс на 16,1%

Кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах оплачується Фондом соціального страхування України. Зазвичай така відпустка триває 126 календарних днів, кожен з яких фінансується у розрахунку 100% середнього доходу працівниці.

Попри повномасштабну війну середньоденний розмір декретної допомоги від ФССУ зріс на 16,1% у січні-листопаді відносно тих же місяців минулого року. За кожен день відпустки по вагітності українки в середньому отримували 387,87 гривні допомоги – загалом біля 49 тисяч гривень.

З початку цього року Фонд виплатив вже майже 5 мільярдів гривень допомог по вагітності та пологах.

Зверніть увагу, дата фінансування декретної допомоги прямо залежить від дати подання роботодавцем заяви-розрахунку на виплату коштів працівнику. Слідкувати за станом надання матеріального забезпечення застраховані особи можуть онлайн у телеграм-каналі Фонду https://t.me/socialfund.

Також додатково до основного може видаватись листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за рахунок коштів Фонду. Такий листок непрацездатності видається в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді.

02 січня 2023
back