back

Формуймо план соціально-економічного розвитку громади спільно

Шановні жителі Менської громади! Ви можете вже сьогодні формувати своє бачення розвитку нашої громади в післявоєнний час  – для цього до 1 жовтня 2022 року слід надати свою пропозицію, на які проєкти розвитку слід на Вашу думку передбачити кошти бюджету громади в наступному році.


– Менська міська рада розпочинає збір пропозицій до плану соціально-економічного розвитку та інвестицій Менської територіальної громади, – пояснює начальник відділу економічного розвитку Сергій Скороход. – Всі зібрані пропозиції будуть систематизовані та розглянуті при формуванні підготовці проекту плану соціально-економічного розвитку та в подальшому, можуть бути заплановані і відповідні зміни у цільових місцевих програмах і проекті бюджету на 2023 рік.
Як пояснив секретар міської ради Юрій Стальниченко, головне – щоб надана пропозиція чи проєкт були в межах повноважень міської ради, чітко та конкретно сформульовані (за необхідності – зі вказанням конкретних вулиць, будинків чи інших об’єктів нерухомості, назв установ чи організацій тощо).
Діапазон пропозицій до плану соціально економічного розвитку може бути широкий: ремонт дороги, встановлення освітлення чи дитячого майданчика на конкретній вулиці чи дворі, створення тимчасового прихистку для внутрішньо-переміщених осіб або постраждалих від домашнього насильства, організація тематичного фестивалю для туристів, проведення заходів з популяризації енергозбереження, екології, збереження навколишнього середовища тощо. Також це можуть бути вже підготовлені проєкти, в аналогічних сферах.
Всі зібрані таким чином пропозиції громадян будуть систематизовані та розглянуті профільними відділами і за результатами опрацювання деякі з них будуть запропоновані до включення плану соціально-економічного розвитку Менської міської територіальної громади на 2023-2024 роки.

15 вересня 2022
back