back

Близько 5 тисяч працевлаштованих обласною службою зайнятості за 8 місяців...

А це кожен 5-й з тих, хто звернувся за допомогою в пошуку роботи до служби зайнятості. Крім того, до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 666 осіб, ще 769 - скеровано на професійне навчання.

У порівнянні з минулим роком попит на робочу силу скоротився майже вдвічі. Станом на 1 вересня в області налічувалось 11,7 тис. безробітних, для яких у базі даних служби зайнятості було 686 пропозицій роботи. Отож, на кожне вільне робоче місце претендувало 17 осіб – на 10 більше, ніж рік тому. 

Найбільше вакансій було у сільському господарстві, торгівлі та на підприємствах переробної промисловості. Зокрема, традиційно сталим попитом на регіональному ринку праці користуються швачки. До речі, цю професію за сприяння служби зайнятості можна здобути безкоштовно.

Менською ж районною філією упродовж січня-серпня 2022 року працевлаштовані 179 жителів Менщини та Березнянщини. 63 роботодавці Менської та Березнянської громад протягом цього періоду заявили 213 вакансій, 179 з яких укомплектовані службою зайнятості. Станом на 1 вересня на обліку у Менській районній філії Чернігівського ОЦЗ перебувало 448 безробітних громадян. На кожне вільне робоче місце претендувало 26 осіб, рік тому 24.

 

Усі актуальні пропозиції роботи тут https://chg.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy

і в телеграм-каналі служби: https://t.me/worknowdcz За додатковою інформацією звертайтесь на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

 

08 вересня 2022
back