back

Вчи українську з Є-мовою!

Знання державної мови – обов’язок кожного українця і важлива професійна якість людей багатьох професій. Вільне володіння рідною мовою підвищує конкурентоспроможність на ринку праці, розширює можливості щодо працевлаштування та кар’єрного росту. Тому російськомовним шукачам роботи у службі зайнятості радять вивчати рідну мову. Допоможе в цьому «Є-мова» (https://emova.language-ua.online/)

Це — онлайн платформа для безкоштовного вивчення громадянами України рідної мови з акцентом на розмовну частину. Там є загальні курси з вивчення мови, а саме: «Українська за 27 уроків» (елементарний рівень – А1-А2) та «22 уроки до мовної впевненості» (рівень В1, що дозволяє бути впевненим мовним користувачем і є логічним продовженням попереднього курсу). А також курси, які створені для вчителів шкіл, щоб полегшити їм перехід на викладання своїх предметів українською. Щоправда, вони підійдуть усім. Йдеться про курси «Українська для фізиків та ліриків», «Мовний менеджмент в освіті та комунікативні стратегії».

Усі матеріали є відкритими та доступними 24/7.

Потрібно спочатку зареєструватися, пройти тестування, що визначає рівень володіння українською, та обрати курс. Відповідно до встановленого рівня учасник отримує навчальні матеріали: тексти, відео, практичні заняття, тести тощо. Опісля проходження курсу можна отримати офіційний сертифікат із зазначенням вашого рівня знань.

Отже, вивчайте, знайте та любіть рідну мову!

08 серпня 2022
back