back

Звіт про вакансії за новою формою

З 7 липня 2022 року роботодавці подаватимуть до служби зайнятості звіт №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» за новою формою та порядком.

Так, звітність №3-ПН подають юридичні особи, фізичні особи-підприємці, які в межах трудових відносин використовують працю фізичних осіб, будь-якому структурному підрозділу обласного центру зайнятості за наявності попиту на робочу силу (вакансії) — з дня виникнення потреби в підборі працівників та/або з дати відкриття вакансії, але не пізніше ніж через три робочі дні.

До речі, звітність можна буде подати як традиційно в паперовій формі (із засвідченням підписом), так і в електронному вигляді (з накладенням чи без накладення електронного підпису або печатки, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів).

Подання роботодавцями електронної форми № 3-ПН можливе:

-      через «Електронний кабінет роботодавця» на сайті Державної служби зайнятості (інструкція з його створення тут). Потім протягом 5 робочих днів треба подати паперову версію звіту;

-      через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, у т. ч. через інтегровані з ним інформаційні системи держорганів та органів місцевого самоврядування – для власників електронного цифрового підпису.

Нагадуємо, роботодавець має визначити вид форми 3-ПН ― первинна або уточнювальна. Первинну подають, щоб поінформувати про наявність попиту на робочу силу, уточнювальну - коли є необхідність замінити первинну чи з’явилися уточнення характеристик вакансії.

Крім того, віднині роботодавець, повідомляючи про наявність потреби у кадрах, зазначатиме спосіб укомплектування вакансій - за сприяння Державної служби зайнятості або ж самостійно.

Розширено й додаток до форми згаданого звіту, він містить більше інформації про вимоги до кандидата, умови праці, особливості вакансії.

Якщо у Вас є питання щодо заповнення або подачі звіту беріть участь в онлайн семінарах, які проводяться службою зайнятості (графік проведення тут), або телефонуйте за номерами:

у Мені (04644) 2-36-10, у Чернігові (0462) 77-90-25.

 

01 липня 2022
back