back

Комендантська година в громаді

Шановні жителі громади!!!

Рада оборони області прийняла ряд рішень стосовно тривалості комендантської години, часу обмеження продажу алкоголю, корегування відстані обмеження очного навчання у загальноосвітніх школах.

Враховуючи збільшення світлового дня, а також активізацію польових робіт, з 1 квітня 2023 комендантська година триватиме з 00:00 до 04:00 год

Детальніше про рішення Ради оборони області


Нагадуємо, що до прийняття цього рішення, комендатнська година в населених пунктах Менської громади тривала з 23:00 і до 04:00

Під час комендантської години заброняється пересування людей по вулицях та інших громадських місцях, крім громадян, які забезпечують роботу обєктів критичної інфраструктури, за наявностіі у них документу що посвідчує особу та ТИМЧАСОВОЇ ПЕРЕПУСТКИ.
Нагадуємо на необхідності дотримання ВСІМ ГРОМАДЯНАМ заходів зі 🏚 світломаскування власних домівок у нічний час!!!
Світломаскування зберігає життя!
Ми бачимо, що окупанти продовжують обстрілювати мирне населення, і дивлячись на наше нічне місто у вечірній час, на привеликий жаль не розумієш чому серед мешканців Менщини, є ті, хто так і не зрозумів, що в Україні йде війна і ми повинні дотримуватись ‼️ВИМОГ воєнного стану та 🔖рекомендацій  від Збройних сил України. 
1️⃣Вночі «місто має бути вимкненим»;
2️⃣Світломаскування повинні дотримуватися 📍ВСІ підприємства та магазини
3️⃣Світломаскування ПОВИННІ ДОТРИМУВАТИСЯ у всіх 🏠🏡🏘🏢🏚будинках на житлових масивах, в тому числі  багатоповерхових🏬
Зокрема слід:
❕погасити світло в оселях;
❕зашторювати вікна (тобто зашторити вікна щільною тканиною або заклеїти їх темною пакувальною плівкою. ❕Аби світло не проникало на вулицю);
❕гасити вуличне освітлення своїх будинків, під’їздів... 
‼️У випадку нехтування мешканцями громади вимог до світломаскування, для усунення даного правопорушення та притягнення винних осіб до відповідальності будуть долучатися працівники правоохоронних органів. 

💙💛Тож давайте бути свідомими громадянами, адже завдяки таким простим заходам наші житлові будинки стануть непомітними для ворога в темну пору доби.

19 лютого 2022
back