back

У 2021 році – 450 працевлаштованих

Саме стільки громадян Менщини знайшли роботу за направленням служби зайнятості, з них майже 14 % - оперативно, до набуття статусу безробітного.

На замовлення роботодавців, а отже з гарантією працевлаштування упродовж минулого року опановували нову професію та підвищували кваліфікацію 91 безробітних громадян. Навчалися вони не лише у навчальних закладах області, а й у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, які діють в 11 областях України та здійснюють навчання за 95 ліцензованими робітничими професіями та багатьма напрямами курсів цільового призначення. ЦПТО - це сучасні комплекси європейського рівня з потужною навчально - виробничою базою.

Дієвою формою матеріальної підтримки безробітних є громадські та інші роботи тимчасового характеру, до участі в яких залучено понад 30 безробітних.

Загалом торік на Менщині послугами служби зайнятості скористалися понад 1,4 тис. безробітних громадян, що перебували на обліку.

Протягом 2021 року 132 роботодавців Менської та Березнянської ОТГ надали інформацію про наявність 550 вакансій, 536 з яких були укомплектовані. Середній розмір заробітної плати у вакансіях склав 7602,00 грн.

Станом на 1 січня 2022 року на обліку у Менській районній філії налічувалось 438 безробітних. Водночас роботодавці потребували 15 працівників. Отож, на кожне вільне робоче місце претендувало 29 осіб.

До речі, служба зайнятості пропонує тільки вакансії з офіційним працевлаштуванням, що вигідно як роботодавцю, так і найманому працівнику. Актуальні пропозиції роботи доступні онлайн на сайті Чернігівської обласної служби зайнятості.

13 січня 2022
back