back

Понад 150 тисяч українців пройшли оплачувану самоізоляцію від COVID-19 за кошти ФССУ

Аби упередити поширення коронавірусної інфекції Фонд соціального страхування України компенсує усім застрахованим особам незалежно від місця роботи втрачений за час самоізоляції від COVID-19 заробіток. З початку пандемії вже майже 154 тисячі українців знаходились на оплачуваній за кошти Фонду самоізоляції після контакту з хворими.

Станом на сьогодні на фінансування прийнято лікарняні по ізоляції від COVID-19 на суму понад 171 мільйон гривень.

Зокрема, з 2020-го по 20 грудня 2021 року на самоізоляції знаходились 15,8 тисячі медичних працівників, сума компенсацій за кошти Фонду склала для них 27,9 мільйона гривень.

Допомога фінансується ФССУ на підставі електронного лікарняного листка із причиною непрацездатності «10 – Перебування в самоізоляції, обсервації під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СoV-2».

Сума компенсації втраченого за період самоізоляції заробітку складає 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу та 100% – для медичних працівників. ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції, перші п’ять днів оплачуються роботодавцем.

Направлення на самоізоляцію під меднаглядом здійснює лікар у разі контакту застрахованої особи з хворим на COVID-19.

Пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України

21 грудня 2021
back