back

Щодо визначення платниками напряму спрямування коштів з єдиного рахунку

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податків і зборів, що включені до Реєстру платників єдиного рахунку, що відповідно до п.35¹.8 статті 35¹ Податкового кодексу України платник податків має право через електронний кабінет визначити напрям використання суми помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені, наявних на єдиному рахунку.

Для цього платник податків повинен виконати наступні дії у процесі визначення в ІТС «Електронний кабінет» напряму використання коштів, сплачених на єдиний рахунок без визначення у реквізиті «Призначення платежу» розрахункового документа одержувача коштів:

            1 КРОК

            Увійти до приватної частини електронного кабінету за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua.

            Увійти у вкладку «Єдиний рахунок»/ «Визначення напрямку використання коштів». На екран надається перелік розрахункових документів на сплату коштів на єдиний рахунок, за якими наявні залишки на єдиному рахунку.

            2 КРОК

            Здійснити вибір напряму спрямування коштів на бюджетні/небюджетні рахунки (за даними ІТС «Податковий блок») у документі «Визначення напряму використання коштів, спрямованих на єдиний рахунок (залишки)» за формою  J/F1307402.

            3 КРОК

Підписати документ «Визначення напряму використання коштів, спрямованих на єдиний рахунок (залишки)» за формою  J/F1307402 та відправити до ДПС.

            4 КРОК

            Отримати квитанцію №2 до документу «Визначення напряму використання коштів, спрямованих на єдиний рахунок (залишки)» за формою J/F1307402 з результатом обробки про його успішне прийняття ДПС.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

16 грудня 2021
back