back

З 6 по 10 грудня 2021 року проводиться всеукраїнський день безоплатної правової допомоги

Що ж таке право?

Правом називають систему загальнообов’язкових правил та норм, які встановлюються та охороняються державою. Воно відіграє дуже важливу роль в житті кожної особи, суспільства та будь-якої держави. Якщо б не існувало права, в державі панувало б безладдя, а стосунки між людьми вирішувались з позиції сили. За допомогою права закріплюється рівність між суспільством і державою, регламентується свобода діяльності та поведінки об’єктів суспільних відносин; система свобод та обов’язків громадян, діяльність суб’єктів економічних відносин; також здійснюється та регулюється організація політичних партій та різних громадських організацій.

Право виступає в ролі регулятора суспільних відносин, воно захищає права громадян і держави. Саме з цієї причини неможливо уявити існування і функціонування країни без системи права, оскільки у зворотному випадку громадські відношення не будуть впорядковані належним чином.

Важливо знати права, але не менш важливо  вміти ними користуватися.

Для підвищення правової освідченості рекомендуємо використовувати довідково-інформаційну платформу правових консультацій: https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%96%D0%BD%D0%BA%D0%B0

Багато цікавих книжок на правову тематику є у Менській публічній бібліотеці.

Нагадуємо, що фахова правова допомога надається Менським місцевим центром з надання БВПД з 8-00 год. до 17-00 год. за адресою: м. Мена, вул.Титаренка С., буд.6.А, тел.:(0244) 3-30-01.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

#деньБПД

#правоінетільки,

#МенськийМЦБВПД #Чернігів #безоплатнаправовадопомога#місцевийцентр #правовадопомога #Чернігівськаобласть #Мена #адвокати

09 грудня 2021
back