back

ЗА ДОПОМОГАМИ ВІД ФОНДУ ЗВЕРНУЛИСЬ МАЙЖЕ 70 ТИСЯЧ ПРАЦЮЮЧИХ ГРОМАДЯН ЧЕРНІГІВЩИНИ

Упродовж січня-листопада 2021 року за виплатами відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування звернулись 65,8 тис працюючих громадян Чернігівщини - на 12 тис осіб, або 22,2% більше, ніж за той же період минулого року.

Для них відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області було нараховано матеріальне забезпечення (зокрема, лікарняні і декретні допомоги) на суму 337,4 млн гривень. Зростання потреби у видатках порівняно з минулим роком склало 67,6 млн грн, або 25,1%.

Нагадаємо, що усі українські працівники мають право на компенсацію втраченого заробітку за час тимчасової втрати працездатності, догляду за хворими родичами, самоізоляції від COVID-19, на період відпустки по вагітності та пологах тощо. Цей страховий захист забезпечує Фонд соціального страхування України.

Аби отримати допомогу від Фонду, працівник має передати своєму роботодавцю листок непрацездатності, на підставі якого здійснюється формування заяви-розрахунку. Дата фінансування Фондом допомоги прямо залежить саме від дати подання заяви-розрахунку. Дізнатись, чи вже перераховано кошти для виплати допомоги роботодавцю, застраховані особи можуть з щоденної звітності Фонду про стан фінансування страхувальників, яка розміщується у телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників.

Олена Метлицька, заступник начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

08 грудня 2021
back