back

У листопаді платники Чернігівщини сплатили до бюджетів 1,4 мільярда гривень податків 

Протягом листопада 2021 року до бюджетів усіх рівнів платниками Чернігівщини сплачено майже 1,4 млрд грн податків та зборів. Про це повідомила начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк представникам гром
адськості.

Понад половину надходжень – 697 млн грн – перераховано до державного бюджету. Спостерігається збільшення надходжень рентної плати за користування надрами, лісовими, водними ресурсами та податку на доходи фізичних осіб і військового збору.  

До місцевих бюджетів усіх рівнів надійшло 694 млн грн податків та зборів. Майже 63 відс. суми складає податок на доходи фізичних осіб – понад  436 млн грн (на 16,5 відс. більше, ніж у листопаді минулого року). Від сплати податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість та транспорт) місцеві бюджети поповнились на 75,7 млн грн (майже 11 відс.  від загальної суми), що на 3,5 відс. або на 2,6 млн грн більше за факт листопада минулого року. Також вагоме значення для бюджетів територіальних громад має єдиний податок на підприємницьку діяльність  (16 відс. загальної суми), якого сплачено 111 млн грн (на 27,7 відс. більше за минулорічний показник). Акцизного податку від реалізації алкоголю, тютюну та пального надійшло 21,5 млн грн (3 відс. загальної суми надходжень).

Людмила Слотюк зазначила, що зросли надходження з єдиного внеску, якого у листопаді сплачено 542 млн гривень. Відтак, порівняно з минулорічним періодом надходження зросли на 16 відс. або на 75 млн гривень.

        Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»                                          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

08 грудня 2021
back