back

Служба зайнятості пропонує навчання за професією «Електрозварник ручного зварювання»

 

Зварювання — це один із найпоширеніших технологічних процесів з'єднання матеріалів. Використання зварювання у всіх галузях народного господарства дозволяє виготовляти високотехнологічні конструкції.

Перспективи розвитку спеціаліста пов’язані із самоудосконаленням, необхідністю розширення знань у різних галузях техніки, технології, що сприяє розвитку інтелектуальної сфери і престижу фахівця, одержанню більш високого рівня кваліфікації, можливим службовим відзнакам, винагородам, просуванню по службі в означених галузях.

Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості здійснює навчання за цією професією.

     Термін навчання: 6 місяців; рівень кваліфікації 2 розряд.

    Теоретична підготовка слухачів складає 288 годин, яка здійснюється в кабінетах загально-професійної та професійно-теоретичної підготовки. Слухачі отримують знання з предметів: «Інформаційні технології», «Основи галузевої економіки та підприємництва», «Основи трудового законодавства», «Охорона праці», «Технологія зварювальних робіт», «Читання креслень», «Електротехніка з основами промислової електроніки», «Матеріалознавство».

  • Професійно-практична підготовка складає 488 годин, з них 312 годин виробниче навчання в майстерні та 176 годин виробнича практика на виробництві.
  • В навчальній майстерні, під керівництвом майстра виробничого навчання, слухачі отримують практичні знання та навички. Навчаються:
  • виконувати ручне дугове зварювання;
  • повітряно-дугове різання простих деталей, вузлів та конструкцій;
  • виконувати наплавлення деталей, вузлів та конструкцій з різних металів та сплавів;
  • обробляти зварний шов у процесі та після зварювання;
  • читати прості креслення.

   По завершенню виробничої практики слухачі здають державну кваліфікаційну атестацію та отримують свідоцтво про присвоєння робітничої кваліфікації державного зразка.

Для безробітних навчання в Центрі здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

 

Адреса: Харківська область, м. Дергачі, вул. Наукова, 1

☎️Тел.: (057)7867183

12 листопада 2021
back