back

Громадська організація «Всеукраїнський молодіжний рух» Let's do it Ukraine запрошує громади Чернігівщини взяти участь у щорічній міжнародній акції Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day»!

Цього року Україна вийде на масштабне прибирання 18 вересня о 10:00. Українці із міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття та формування культури екоспоживання. Долучитися до акції можна як волонтер, координатор, учасник та партнер.

Організатори закликають приєднатися до наявних локацій або робити свої, брати з собою засоби індивідуального захисту, рукавички, великі пакети для сміття, запросити родину та друзів. Формати прибирань різні:

- колективні прибирання з сім’єю друзями чи колегами на одній із локацій. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – достатньо велика для дотримання соціальної дистанції;

- індивідуальні прибирання обраної вами забрудненої зони;

- цифрове очищення. Нову форму прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії;

- картографування. Встановлюйте безкоштовний мобільний додаток «EcoHike» та відмічайте забруднені та очищені території.

З 1 вересня відкрита попередня реєстрація координаторів локацій та координаторів корпоративних прибирань, а для закладів загальної середньої та позашкільної освіти буде оголошено спеціальний конкурс.

Обласна координаторка на Чернігівщині – Ірина Сімонова. З питань організації можна звертатись також до Ніна Бережна (заступниця обласної координаторки +380631890498).

Контакти обласних та національних координаторів, новини на сайті letsdoitukraine.org.

Встановлюйте рамку у фейсбук «WCD2021», запрошуйте друзів на акцію.

Користуйтесь хештегами #побачивприбери #letsdoitukraine #worldcleanupday

Підписуйтесь на Let's do it, Ukraine та www.instagram.com/letsdoitukraine

Зробимо Україну чистою разом!

 

09 вересня 2021
back