back

Як не стати жертвою торгівлі людьми

Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати і чоловіки, і жінки, і діти. На сьогоднішній день Україна не є виключенням у Європі, громадяни якої постраждали від сучасного рабства.

Військові дії, економічна нестабільність, підвищення мобільності населення, у тому числі з метою трудової міграції, зростання рівня безробіття, збільшення доступу населення до інформаційних мереж сприяють поширенню цього злочину. Саме це питання стало предметом обговорення на семінарі, який днями відбувся у Менській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості за участю фахівців Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Учасники заходу були ознайомлені із законодавством України щодо протидії торгівлі людьми та інформацією, щодо безпечного працевлаштування в Україні та за кордоном.

Довідково: протягом 2019 року, за інформацією Мінсоцполітики, встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, 185 громадянам України. Серед них – 53 жінки, 119 чоловіків та 13 дітей (3 хлопчиків та 10 дівчаток).

05 серпня 2021
back