back

Доступ домогосподарств допослуг Інтернету

За даними вибіркового обстеження, у 2020 році 660,4 тис. жителів Чернігівської області були користувачами послуг Інтернету, що на 7% більше, ніж у попередньому році.

 У міській місцевості доступ до послуг Інтернету мали 82% домогосподарств, у сільській – 40% (в Україні – 86% та 66% відповідно). 

За частотою користування послугами інтернету 88% населення області повідомило, що користувалося Інтернетом не менше ніж раз на день, майже кожен дев’ятий – не менше ніж раз на тиждень (але не кожен день). 

Через мобільний телефон інтернетом користувалися 82% населення, вдома – 73%, на роботі – 22%, а кожний тринадцятий – за місцем навчання.

Не мали можливості отримати послуги Інтернету 239,2 тис. осіб у віці                5 років і старше, або майже кожний четвертий житель області. Основні причини – не потребували послуг Інтернету (91%) та відсутність впевненості, знань чи навичок (42%).

Серед регіонів України найчастіше користувалися Інтернетом у містах домогосподарства Чернівецької області (92%), м. Києва (91%), Дніпропетровської області (90%) та у сільській місцевості – Закарпатської (92%) та Івано-Франківської (80%) областей.

Головне управління статистики у Чернігівській області

15 липня 2021
back