back

Вакцинація

Центр вакцинації населення від COVID-19 розпочинає свою роботу  у місті Мена

Метою відкриття центру вакцинації населення (далі – ЦВН) є забезпечення стійкої здатності проводити вакцинальну кампанію зараз та в майбутньому для якомога більшої кількості дорослого населення громади та населення інших громад.

ЦВН розпочинає свою роботу 14 липня у приміщенні Центру дозвілля молоді за адресою: м.Мена, вул. Героїв АТО, 10.

Графік роботи ЦВН: вівторок, четвер, субота, з 9 год. до 14 год.

Для вакцинації використовується єдина вакцина – Пфайзер (Комірнаті).

Вакцинацію проводять медичні працівники Менського центру первинної медико-санітарної допомоги, які пройшли відповідне навчання та мають підтверджуючі сертифікати.

Вакцинуватися може будь-яка доросла людина, незалежно від віку. Вакцинація відбувається у порядку живої черги.

Якщо Ви вирішили вакцинуватися, оберіть зручний для себе день відповідно до графіка роботи Центру вакцинації. При собі варто мати паспорт та ідентифікаційний код – це значно прискорить пошук особи в Електронній системі охорони здоров’я та зареєструвати Вас, як особу, що вакцинується.  Кожен пацієнт має підписати Інформовану згоду на проведення щеплення. Сімейний лікар обов’язково виміряє у Вас температуру, визначить стан Вашого здоров’я та, за відсутності протипоказів, надасть дозвіл на щеплення. Після введення вакцини пацієнт перебуває на протязі 30 хвилин під наглядом медичних працівників, що варто врахувати заздалегідь.

Повторна вакцинація вакциною Пфайзер проводиться через 21-28 днів.

У разі виникнення питань з приводу вакцинації радимо звертатися до свого сімейного лікаря або до адміністрації Центру первинної медико-санітарної допомоги за телефоном 3-34-50.

Запрошуємо на вакцинацію. Набутий імунітет дозволить кожному уникнути тяжких ускладнень від захворювання, збереже Ваше здоров’я та кошти.

back