back

Фонд профінансував допомогу у розмірі 219 тисяч 700 гривень для сім'ї завідувача, лікаря загальної практики - сімейного лікаря з Чернігівської області

Фонд соціального страхування України здійснив фінансування одноразових допомог за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням на загальну суму 2 мільйони 231 тисяча 300 гривень членам сімей десяти працівників закладів охорони здоров’я, які померли внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19.

Допомогу у розмірі 227 тисяч гривень профінансовано для сімей лікаря загальної практики – сімейного лікаря із Запорізької області, лікаря загальної практики – сімейного лікаря з Київської області, лікаря-педіатра з Херсонської області, медичної сестри з Харківської області, двох молодших сестер з м. Києва.

Допомогу у розмірі 219 тисяч 700 гривень профінансовано для сімей лікаря-невропатолога із Закарпатської області, завідувача, лікаря загальної практики - сімейного лікаря з Чернігівської області, фельдшера з медицини невідкладних станів з Рівненської області.

Допомогу у розмірі 210 тисяч 200 гривень профінансовано для сім’ї лікаря-хірурга з Черкаської області.

Кошти надійдуть на рахунки сімей упродовж декількох банківських днів.

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

Загалом ФССУ профінансував надання одноразової допомоги за кошти Фонду відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування для родин 132 працівників.

Нагадаємо, розмір зазначеної одноразової допомоги від Фонду становить 100 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на момент настання страхового випадку. З 01 грудня 2020 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб планово збільшився з 2 197 гривень до 2 270 гривень, відповідно зросли пов’язані із ним страхові виплати.

Звертаємо увагу, що після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються ФССУ в оперативному режимі. Працівники Фонду знаходяться на зв’язку із усіма особами, що мають право на виплати, консультують та допомагають зібрати необхідні документи.

 

Прес-служба управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

05 липня 2021
back